Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Decoding DTMF tones from the sound card.

Αποκωδικοποίηση τόνων DTMF από την κάρτα ήχου. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

Τα βίντεο είναι ποιότητας High Definition επιλέξτε ποιότητα 720p & πλήρη οθόνη.
Τεστ του λογισμικού decoder DTMF

Συμπλήρωμα αρχικής ανάρτησης Decoding DTMF tones from the sound card σε απάντηση ερωτημάτων.
Όσοι στείλατε email πως γίνεται η αποκωδικοποίηση από ηχογράφηση των τόνων DTMF , δείτε το παρακάτω βίντεο, η ηχογράφηση έγινε από τον υπολογιστή , εσείς μπορείτε να ηχογραφήσετε τους τόνους π.χ. από ένα μαγνητοφωνάκι ή από το κινητό σας , πλησιάστε τα ηχεία του μαγνητόφωνου ή του κινητού στο μικρόφωνο της κάρτας ήχου για να γίνει η αποκωδικοποίηση.Το πρόγραμμα όσοι ρώτησαν , είναι σε δοκιμαστική (beta) έκδοση και δεν γνωρίζω αν υπάρχει λόγος να το αναβαθμίσω περισσότερο.


73 de sv1hag

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Echolink HF


Εντέλει το χόμπι του ραδιοερασιτέχνη δίνει και συγκινήσεις και ικανοποίηση. Στα παρακάτω 2 βίντεο θα δείτε μέσα από το link SV1HAG-L (14285 USB HF) στο echolink να επικοινωνεί ο VK2GBG (Γιώργος) από την Αυστραλία , μέσα από τον υπολογιστή του , με έναν άλλον Αυστραλιανό σταθμό τον VK2GHM (Χάρης) ο οποίος άκουγε και έκπεμπε από τον πομποδέκτη του με την βοήθεια του δικού μου link το οποίο ήταν συνδεδεμένο με το FT-950 στην συχνότητα 14285 usb , καθώς και να επικοινωνεί και με Ελληνικό σταθμό ο οποίος άκουγε και έκπεμπε από πομποδέκτη . Το δε link SV1HAG-L είχε συνδεθεί με το link SV1EAG-L στο οποίο είχαν συνδεθεί και άλλοι κόμβοι με αποτέλεσμα δόθηκε η ευκαιρία να μπορούν να συμμετέχουν στην επικοινωνία είτε κάνοντας ακρόαση είτε μιλώντας πάρα πολλοί σταθμοί από συχνότητες VHF/UHF των link που ήταν συνδεδεμένα . Η προσπάθεια δημιουργίας κόμβου echolink στις HF συχνότητες έγινε μόνο για πειραματικό σκοπό , για αυτό θα ήθελα να πληροφορήσω ότι το Link SV1HAG-L στο Echolink , δεν είναι μόνιμο για τις HF συχνότητες.
Βίντεο Δίκτυο Αυστραλία - Ελλάδα - Αυστραλία.


Βίντεο Δίκτυο Αυστραλία - Ελλάδα.


Κάλυψη όλης της Ελλάδας στους 7,120 μεγακύκλους στα 40Μ.


73 de sv1hag

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δημιουργία κόμβου στο Echolink

Για να δημιουργήσετε ένα link στο echolink χρειάζεστε , έναν υπολογιστή συνδεδεμένο με το ίντερνετ , ένα πομποδέκτη HF/VHF/UHF και ένα interface που θα συνδέσει τον πομποδέκτη με τον υπολογιστή.
1 Βήμα. Κατεβάζουμε την εφαρμογή Echolink και την εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας η url : http://www.echolink.org/register_data.jsp
2 Βήμα . Επικύρωση του χαρακτηριστικού μας . Πρέπει να σκανάρουμε την ραδιοερασιτεχνική μας άδεια από την πλευρά που έχει το callsing μας και να την αποθηκεύσουμε στον σκληρό δίσκο σε format .jpeg , κατόπιν πάμε στο link http://www.echolink.org/validation/ , συμπληρώνετε την φόρμα με το call σας και φορτώνετε την φωτογραφία της άδειας σας , το site θα σας στείλει την επικύρωση στο email σας , αυτήν την διαδικασία θα την κάνετε και για το link και για το repeater (L/R).

3 Βήμα . Ανοίγουμε πόρτες για την εφαρμογή echolink στο τείχος προστασίας των windows & router .

Για να ανοίξουμε πόρτες στο τείχος προστασίας του router πρέπει να ανοίξουμε τον browser μας π.χ. Internet Explorer και στην γραμμή διεύθυνσης να εισάγουμε την IP μας



τοποθετούμε το user name & password και κάνουμε είσοδο στις ρυθμίσεις του router μας , εκεί θα ψάξουμε το link που θα μας οδηγήσει στην καρτέλα όπου θα ανοίξουμε τις πόρτες του echolink στο τείχος προστασίας.

4 Βήμα . Κατασκευή του interface , είναι ακριβώς το ίδιο με το interface που χρησιμοποιούμε στα ψηφιακά mode.


Εάν ο πομποδέκτης σας έχει connector mini – din στο πίσω μέρος , μπορείτε να φτιάξετε ακριβώς το ίδιο με το σχέδιο της παραπάνω φωτογραφίας , σε όλες τις μάρκες πομποδεκτών οι connectors mini – din έχουν τις ίδιες συνδέσεις. Εάν δεν διαθέτει ο πομποδέκτης σας connector mini – din , χρησιμοποιήστε το ίδιο σχέδιο με την διαφορά αντί για mini-din θα περάσετε τα data in & out & PTT από το μικρόφωνο του πομποδέκτη με αντίστοιχο connector. Το Link που θα δημιουργήσετε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα VHF & UHF αλλά και στα HF δεν το αναφέρει αλλά ούτε το απαγορεύει η άδεια χρήσης του Echolink , βέβαια στα βραχέα θα ταλαιπωρηθείτε λίγο στο να ρυθμίσετε τα ποτενσιόμετρα ήχου αλλά θα σας δουλέψει και σε συχνότητες HF. Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε το δικό μου link SV1HAG-L το οποίο το σύνδεσα με το link του SV1EAG-L και η συχνότητα εξόδου - εισόδου του link από τον πομποδέκτη ήταν 431135 Khz στα UHF.

Οι ρυθμίσεις του προγράμματος είναι πανεύκολες θα τις βρείτε εύκολα εκτός αν είστε (ξανθιά…) αν ισχύει αυτό ελάτε σε επαφή μαζί μου είτε από VHF/UHF or skype.
73 de sv1hag