Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Αποκωδικοποίηση του mode PSK31 από το πρόγραμμα GR PSK σε λειτουργία λήψης SDR και οι δυνατότητες του SDR σε συνεργασία του προγράμματος PowerSDR

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τις δυνατότητες του SDR στην πράξη και θα κατανοήσετε πολύ καλά ποιές επιτέλους είναι οι δυνατότητες της τεχνολογίας SDR και πως ένας παλαιός σας πομποδέκτης ή μία ιδιοκατασκευή σας SDR πομποδέκτη μπορεί να αποκτήσει χαρακτηριστικά ενός πανάκριβου πομποδέκτη.

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ιωάννη … Ευαγγελιστή (!). Στο βίντεο που έχεις αναρτήσει, δεν μας ξεκαθαρίζεις το εξής: τον κώδικα στο Power SDR ποιος τον έχει «γράψει» εσύ ή κάποιος άλλος; Σε ρωτάω διότι πολύ φοβάμαι πως θα αρχίσουν να αιωρούνται σύννεφα αμφιβολιών για την ορθότητα των πληροφοριών στο βίντεο, από το γνωστό ντουέτο με τον κωδικό, duo hlapatsa, δηλαδή τους 2Μτρελίδη και τον Άγγλο ασθενή! Εγώ απλά σε ενημερώνω για να μη σε βρει κι εσένα καμιά αναπάντεχη … ανάκριση ή και λασπολογία! Τίποτα το πρωτότυπο δηλαδή, απλά μια από τα ίδια συνηθισμένα φαινόμενα των ημερών μας!!!
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Γιώργο cdy , με έβαλες σε σκέψη αν έπρεπε να δημοσιεύσω το σχόλιο σου στο blog μου γιατί απλά δεν ταιριάζει με την ταπεινή φιλοδοξία που έχω και την αναφέρω στον λογότυπο και στους όρους δημοσιεύσης σχόλιου , ότι στο παρόν blog ότι ανάρτηση τοποθετήσω θέλω να δουλεύει γιατί με έχει κουράσει και έχω χάσει χρόνο & χρήμα σε βιβλία και επισκέψεις σε διάφορα site τα οποία είχαν κάποιες κατασκευές , αλλά απλά όταν μπαίνεις στον κόπο να τις κατασκευάσεις δεν λειτουργούν και αυτό δεν οφείλεται στην ασχετοσύνη μου που μερικοί μπορεί να ισχυριστούν καλά κάνουν Δημοκρατία έχουμε ότι θέλει ο καθένας λέει και ότι ταμπέλα θέλει βάζει στον άλλον , αλλά στο ότι ήταν ελλιπής και αυτό που αναφέρω πιστεύω ότι έχει συμβεί και σε άλλους έτσι έφτιαξα αυτό το blog πες το ματαιοδοξία πες το φιλοδοξία όπως θέλεις πες το δεν με ενδιαφέρει εμένα αυτό που με ενδιαφέρει και θα είναι κέρδος για εμένα , είναι αν κάποιον αναγνώστη του blog μου τον βοηθήσουν οι αναρτήσεις μου. Τώρα στην συγκεκριμένη ανάρτηση δεν τίθεται θέμα πνευματικών δικαιωμάτων των δύο προγραμμάτων που παρουσιάζω αλλά την χρήση αυτών των δύο άρα δεν τίθεται θέμα να με κρίνουν οι δύο αυτοί κριτές που αναφέρεις ως κατασκευαστή αλλά μόνο ως χρήστη αν δηλαδή γνωρίζω να χρησιμοποιώ αυτά τα δύο προγράμματα ώστε να είμαι σε θέση να αποκτήσω τις δυνατότητες που δίνει το πανίσχυρο dsp φίλτρο της sdr τεχνολογίας και να έχω σε έναν απλό ,φθηνό και παλαιό πομποδέκτη ή ιδιοκατασκευής την επιλεκτικότητα ενός πανάκριβου πομποδέκτη. Τώρα δεν κάθομαι να σχολιάσω το (κριτές) με παραπέμπει σε άλλες εποχές όπου για να παρουσιάσεις κάτι έπρεπε να περάσει από την λογοκρισία ενός αμόρφωτου χωροφύλακα αυτά για μένα έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της Ελληνικής ιστορίας το να επαναληφθούν μάλλον φάρσα είναι , τώρα αν κάποιοι τα νοσταλγούν ή θέλουν να τα εφαρμόζουν ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΙΩΑΝΝΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΒΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ SDR&PSK .ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!
    73'S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταμάτη το θέμα δεν είναι αν ασχολείται ο Γιάννη με «τίποτε άλλο» όπως έγραψες, αλλά ότι το «τίποτε άλλο» ασχολείται με τον Γιάννη και με όλους όσους παράγουν κάτι εποικοδομητικό ή απλά ασχολούνται! Το γιατί, είναι ηλίου φαεινότερο. Χτες βράδυ λ.χ. σε μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε τους 145,400 «κάποιος» θεώρησε σωστό να μεταδίδει μουσική με σκοπό να μας παρενοχλήσει και να χαλάσει την συνομιλία μας. Το ποιος βρίσκετε πίσω από όλη αυτή την ακατονόμαστη συμπεριφορά, είναι προφανές! Ένας είναι αυτός ο οποίος βάλλεται εναντίον μας! Μπορεί να μας χάλασε την κουβέντα μας, όχι όμως και τη βραδιά. Προσωπικά, βρήκα κάτι καλύτερο από τα σαχλά τραγούδια που είχε επιλέξει ο γνωστός – άγνωστος «παρεμβολέας». Α, ξέχασα να σου πω ότι μετέδιδε και συνομιλίες οικείων του προσώπων, δηλαδή από κότες και αγελάδες!
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Γιώργο SV1CDY , είναι το τελευταίο σχόλιο που αφήνω να δημοσιευθεί λόγου ότι δεν πληροί τους όρους των σχόλιων και δεν θα πέσω στον πειρασμό να σχολιάζω από το blog μου τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα είτε από το ιντερνέτ είτε από τα svnea όταν κάκιστα το είχαν επιτρέψει να γράφει τις ηλιθιότητες και κακεντρέχειες του εναντίον άλλων συναδέλφων. Δεν έχω βρει κανένα συνάδελφο ραδιοερασιτέχνη εντός και εκτός Αθηνών που να εκφράσει μια καλή κουβέντα για τον συγκεκριμένο ραδιοερασιτέχνη ΤΥΧΑΙΟ δεν νομίζω μην υποτιμάς την κρίση των συναδέλφων ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι αυτός , ποιος είμαι εγώ , ποιος είσαι εσύ !!! Περιμένω κανένα σχόλιο γύρο από το βίντεο SDR-GR PSK31 που έχω αναρτήσει. 73 de Giannis sv1hag TU ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog αυτό είναι αυστηρά τεχνικό ραδιοερασιτεχνικό και είναι δεκτά μόνο σχόλια τεχνικής φύσεως των πειραμάτων ή των κατασκευών που αναρτώνται στο blog . Σχόλια άλλου τύπου διαγράφονται.