Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Capacitance meter

Κατασκευή καπασιτόμετρου με 5 πάμφθηνα υλικά μέσου της RS232 του PC για χωρητικότητα πυκνωτών από 1pF έως 1000nF
Νέα έκδοση προγράμματος 1.1.0 με δυνατότητα βαθμονόμησης.







Το σχηματικό της εφαρμογής είναι ενσωματωμένο με το πρόγραμμα κατεβάστε το πρόγραμμα. 

Επειδή κάποιοι browser όπως ο Chrome της google θεωρούν όχι αξιόπιστο τον ισότοπο MediaFire υπάρχει περίπτωση αν δεν απενεργοποιήσετε την προστασία από το μενού ρυθμίσεις για το ηλεκτρονικό ψάρεμα και κακόβουλα προγράμματα να μην σας αφήσει να κατεβάσετε το πρόγραμμα άρα δύο λύσεις υπάρχουν για να κατεβάσετε το πρόγραμμα είτε απενεργοποιώντας  την προστασία και το κατεβάζετε από το MediaFire είτε χωρίς να απενεργοποιήσετε την προστασία  κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάσετε από τον ισότοπο της Microsoft που η google τον θεωρεί ασφαλή. Πληροφοριακά το πρόγραμμα επειδή το έχω γράψει εγώ δεν υπάρχει τίποτα το κακόβουλο μέσα στον κώδικα του.













10 σχόλια:

  1. Kalimera Gianni..Poli kalo..kai to xriazome xixixixiiiiii???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί με κάποια τροποποίηση να μετράει μεγαλύτερες χωρητικότητες πυκνωτών, για παράδειγμα λίγων μF. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα το κοιτάξω αν και δεν θα μπορέσω πιστεύω να βρω κάτι αντίστοιχο τόσο φθηνό σαν και το δικό σας. Με την τροποποίηση που λέτε δεν ξέρω τι χρειάζεται να αλλαχθεί στην εφαρμογή για τον Η/Υ. Ευχαριστώ πολύ πάντως. Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει Γιώργο , στο μέλλον αν ξελασκάρω από θέμα χρόνου ίσως ασχοληθώ να το κάνω multi και να τροποποιήσω την εφαρμογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννη καλησπέρα Πολύ καλό το πρόγραμμα Μπράβο!!!
    Μετράει άνετα εώς και 600nF προτείνω όμως σε όσους το φτιάξουν να χρησιμοποιήσουν υλικά ακριβίας 1% έτσι ώστε να μην αλλαζει η μέτρηση όταν μεταβάλλεται και η θερμοκρασία του εργαστηρίου μας.
    Και ένα τελευταίο στα XP SP3 κάθε φορά που το τρέχω και
    πέρνει δείγμα μου κολάει και ξεκολάει το ποντίκι (ο δείκτης δλδ).
    Υπάρχει λύση γι' αυτό;
    Ευχαριστώ...
    Κων/νος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Κώστα,
    δεν πιστεύω ότι είναι θέμα λειτουργικό XP ή 7 , απλά η εφαρμογή απαιτεί πολύ CPU της τάξεως από 25% έως 85% κατά την δειγματοληψία με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το φαινόμενο αυτό που λες ότι κολλάει το ποντίκι βέβαια στην περίοδο που η CPU είναι σε χαμηλά επίπεδα δεν το παρουσιάζει. Μια λύση είναι να μην τρέχεις την εφαρμογή ταυτόχρονα με άλλες εφαρμογές που απαιτούν μεγάλο μέρος της CPU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα,
    μοιαζει πολυ καλο και θα το φτιαξω. Μπορει να μετρησει και esr του πυκνωτη?Γινεται με καποια μικρη μετατροπη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν μπορεί να μετρήσει esr στο μέλλον θα δούμε όντως και το esr χρειάζεται.

      Διαγραφή
  8. Ευχαριστούμε Γιάννη πολλή εντυπωσιακό και εύχρηστο σαν όργανο ενημέρωσε μας στο hlektronika.gr Για την εξέλιξης και της αλλαγές
    συγχαρητήρια και πάλη Απο SV1 LKF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντε Γιαννη να δουμε ποτε και το L meter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog αυτό είναι αυστηρά τεχνικό ραδιοερασιτεχνικό και είναι δεκτά μόνο σχόλια τεχνικής φύσεως των πειραμάτων ή των κατασκευών που αναρτώνται στο blog . Σχόλια άλλου τύπου διαγράφονται.