Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Αποθήκευση και αποστολή του μενού καθώς και εγγραφή μνημών από το πρόγραμμα YAESU FT-950-5000 στους πομποδέκτες της YAESU FT-950 & FT-2000 & FT-5000

Δύο νέες δυνατότητες προστεθήκανε στο πρόγραμμα YAESU FT-950/2000/5000 στην νέα έκδοση 1.6.0.
1) Δυνατότητα διαβάσματος και αποθήκευσης όλου του μενού και των τριών πομποδεκτών FT-950 & FT-2000 & FT-5000 σε βάση δεδομένων και η αποστολή όλου του μενού από την βάση δεδομένων στον πομποδέκτη σε περίπτωση reset μετά από update του firmware . Επιπλέον δυνατότητα εξαγωγής σε format excel του μενού και εισαγωγή format excel του μενού στην βάση δεδομένων ., αυτή η επιπλέον δυνατότητα δίνει την ευκολία στους χειριστές των πομποδεκτών που ασχολούνται π.χ. με τα διαμορφωτικά να αποθηκεύουν την κάθε ρύθμιση του μενού όσον αφορά π.χ. το equalizer με ξεχωριστό όνομα αρχείο στο excel και να το καλούν όποια ώρα θέλουν για να το φορτώσουν στον πομποδέκτη.
2) Δυνατότητα εγγραφής μνημών στον πομποδέκτη καθώς και αποθήκευση των μνημών του πομποδέκτη στην βάση δεδομένων και αποστολή των μνημών της βάσης δεδομένων από το πρόγραμμα στον πομποδέκτη μετά από Reset του πομποδέκτη.
Δείτε τα βίντεο για να δείτε πως γίνεται , υπάρχει γραμμένη βοήθεια μέσα στο πρόγραμμα για τις δυνατότητες αυτές.
Click here for download new version 1.6.0 program YAESU FT-950/2000/5000

Επειδή το πρόγραμμα κάνει εξαγωγή του μενού σε excel , μπορούμε εμείς οι χειριστές των πομποδεκτών YAESU FT-950 & FT-2000 & FT-5000 , να ανταλλάσσουμε τα μενού βέβαια για τα ίδιους πομποδέκτες , έτσι λοιπόν τις ρυθμίσεις του equalizer του δικού μου FT-950 με μικρόφωνο MD-100 , που τις έχει κάνει η σχολή της Πάτρας Θεοτόκης (SV3ORE) , όποιος τις θέλει να τις δοκιμάσει στο δικό του FT-950 μπορεί να κατεβάσει το excel στον υπολογιστή του από εδώ , κατόπιν να κάνει Import στο πρόγραμμα αφού πρώτα έχει κάνει Delete All και μετά να φορτώσει το δικό μου μενού με την λειτουργία αποστολής κάνοντας κλικ το κουμπί Sent Menu.
Νέο μενού του equalizer του FT-950 από τον SV7BVS (Σχολή Θράκης), μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο excel από εδώ.

Βίντεο Αποθήκευσης και αποστολής του μενού.


Βίντεο εγγραφής και αποθήκευσης και αποστολής μνημών στους πομποδέκτες FT-950 & FT-2000 & FT5000


73 DE SV1HAG

2 σχόλια:

  1. Βάλε στο πρόγραμμα και τα Icom Γιάννη αν ευκαιρείς.
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ανώνυμε να βάλω και τα Icom και άλλα μηχανήματα δεν λυπάμαι το κόπο μου ίσα ίσα για μένα είναι το χόμπι μου να γράφω προγράμματα , το θέμα είναι η συνεργασία που λείπει από εμάς τους Έλληνες και τι εννοώ δεν μπορείς να γράφεις ένα πρόγραμμα χωρίς να το τεστάρεις επάνω στο μηχάνημα , έχω πολλές προτάσεις και από Ελλάδα και από το εξωτερικό από συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες για άλλους πομποδέκτες αλλά κανένας δεν άφησε τον πομποδέκτη του στο σπίτι μου 2 μέρες να δω αν λειτουργούν αυτά που έγραψα στο πρόγραμμα.Υ.Γ αναφέρομαι για τους Αθηναίους και όχι εκτός Αθηνών και από εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον SV9GPV τον Γιώργο που πρόθυμα μου παραχωρεί remote τον πομποδέκτη FT-450.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog αυτό είναι αυστηρά τεχνικό ραδιοερασιτεχνικό και είναι δεκτά μόνο σχόλια τεχνικής φύσεως των πειραμάτων ή των κατασκευών που αναρτώνται στο blog . Σχόλια άλλου τύπου διαγράφονται.