Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Κατασκευή προγράμματος remote Control για το YAESU FT-950



Επειδή το πρόγραμμα Remote Control της προηγούμενης ανάρτησης χρησιμοποιεί για interface το πρόγραμμα Omni Rig για να μπορεί να λειτουργήσει 80 πομποδέκτες μεγάλο πλεονέκτημα αλλά και μειονέκτημα ταυτόχρονα γιατί είσαι αναγκασμένος να προγραμματίσεις τις εντολές που μπορεί να δεχθεί το interface software και όχι αυτές που θα ήθελες π.χ. όταν έκανα το πρώτο μου πετυχημένο QSO σε remote λειτουργία την οποία και βιντεοσκόπησα και την ανάρτησα στην προηγούμενη ανάρτηση παρατήρησα όταν ήταν να δώσω RST δεν υπήρχε s-meter να βλέπω όπως δεν έβλεπα γέφυρα SWR και δεν γνώριζα αν η εκπομπή μου ήταν σωστή .Έτσι έκατσα και έφτιαξα ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αυτά που θέλω αλλά θα λειτουργεί δυστυχώς για τα YAESU FT-950 και μάλλον για το FT-2000 και ίσως για άλλους νεότερους πομποδέκτες της YAESU γιατί από τι είδα στο pdf αρχείο που κατέβασα από το site της YAESU για το FT-2000 των εντολών CAT είναι ίδιο με το FT-950. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα μπορεί να ανοίξει και να κλείσει το FT-950 , έχει συχνόμετρο του VFO A και μετακίνηση συχνότητας με την ρόδα ποντικιού , πλαίσιο εισαγωγής συχνότητας για γρήγορη μετάβαση , S-METER & SWR και στο μέλλον θα προσθέσω τα απαραίτητα για μια remote λειτουργία δεν είναι ο σκοπός μου να φτιάξω ένα πρόγραμμα όπως το PCC της YAESU δεν υπάρχει λόγος , ο σκοπός μου είναι σε ένα μικρό παράθυρο να βάλω τα απαραίτητα για να μπορεί ο χρήστης να το λειτουργεί ταυτόχρονα με το ραδιοερασιτεχνικό πρόγραμμα λόγου του μικρού μεγέθους του παραθύρου του να το έχει πάντα στην κορυφή της επιφάνειας εργασίας χωρίς να τον ενοχλεί λόγου μεγέθους για να λειτουργήσει το ραδιοερασιτεχνικό του πρόγραμμα που δουλεύει από ένα απομακρυσμένο υπολογιστή .
Το πότε θα είναι έτοιμο για ΔΩΡΕΑΝ διάθεση πάντα ΔΩΡΕΑΝ εξαρτάται από την διάθεση του Ποιητή hi hi η αρχή πάντως έγινε και τα δύσκολα στην συγγραφή του κώδικα ξεπεράστηκαν.
73 de sv1hag


Και για να καταλάβετε τι εννοώ δέστε την φωτογραφία που ακολουθεί θα δείτε την χρήση του ραδιοερασιτεχνικού προγράμματος GR PSK με το πρόγραμμα remote YAESU FT-950 , θα παρατηρήσετε ότι το παράθυρο του remote YAESU FT-950 είναι μικρό και δεν με ενοχλεί αν το έχω πάντα στην κορυφή να λειτουργήσω το GR PSK.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog αυτό είναι αυστηρά τεχνικό ραδιοερασιτεχνικό και είναι δεκτά μόνο σχόλια τεχνικής φύσεως των πειραμάτων ή των κατασκευών που αναρτώνται στο blog . Σχόλια άλλου τύπου διαγράφονται.