Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Το πρώτο μου πετυχημένο remote QSO στο mode CW με το πρόγραμμα Remote Control Version 1.3.0

Το πρώτο μου πετυχημένο remote QSO στο mode CW με το πρόγραμμα Remote Control Version 1.3.0
Το βιντεοσκόπησα και βρίσκεται στο τέλος της ανάρτησης μαζί με το download της νέας έκδοσης 1.3.0 Βάλτε ρύθμιση HD 720p και εμφάνιση σε πλήρη οθόνη για καλύτερη ποιότητα, τις ρυθμίσεις θα τις βρείτε κάτω δεξιά του player του YouTube.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1
Στην έκδοση 1.3.0 προστέθηκε το αγαπημένο μου ψηφιακό χειριστήριο για το mode CW το οποίο το έφτιαξα για το πρόγραμμα GR PSK το συγκεκριμένο χειριστήριο μου έδωσε την χαρά των 2000 και άνω QSO στο CW δούλεψε άψογα και σε συνθήκες Contest . Το πλεονέκτημα της βελτίωσης αυτής είναι ότι ο χρήστης δεν έχει ανάγκη να λειτουργεί μέσα στον απομακρυσμένο υπολογιστή το ραδιοερασιτεχνικό του πρόγραμμα π.χ. Logger32 ή HRD κ.α τα οποία για το mode CW δεν μπορούν να συνεργασθούν με το skimmer μόνο μέσα από το πρόγραμμα VSPE το οποίο όμως πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα (καθυστέρηση δεδομένων , κωλύματα) .
Οι λειτουργίες του νέου παραθύρου CW Key είναι γραμμένες στην βοήθεια του προγράμματος αναλυτικά της νέας έκδοσης 1.3.0


Κατασκευή ηλεκτρονικού CW Key
Για να λειτουργήσει το Key CW χρειαζόμαστε μία επιπλέον σειριακή πόρτα για τον εξής λόγο α) Τα σήματα του CW θα βγούν από το pin 4 της σειριακής πόρτας το οποίο στην σειριακή πόρτα του πομποδέκτη είναι NC (όχι σύνδεση) άρα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σειριακό καλώδιο DB9 – DB9 που χρησιμοποιούμε για το Cat system β) το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει δυνατότητα αποστολής CW μόνο από σειριακή πόρτα (RS232) και όχι USB. Η κατασκευή του interface για το CW είναι πολύ εύκολη και η αξία του πολύ φθηνή. Το κύκλωμα θα γίνει με το γνωστό 4N25 και θα χρησιμοποιήσουμε τα 4 & 5 pin της σειριακής πόρτας το 4pin για τα DTR και το 5 pin είναι η γείωση. Παρατηρήστε το σχέδιο που έφτιαξα με τα υλικά που θα χρειασθείτε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2
Στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται η κατασκευή από ότι βλέπετε είναι εύκολη , αξιόπιστη και φθηνή το κόστος κάτω από 3€.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3


Το Download της έκδοσης 1.3.0 κάντε κλικ εδώ



73 de sv1hag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog αυτό είναι αυστηρά τεχνικό ραδιοερασιτεχνικό και είναι δεκτά μόνο σχόλια τεχνικής φύσεως των πειραμάτων ή των κατασκευών που αναρτώνται στο blog . Σχόλια άλλου τύπου διαγράφονται.