Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

New Version 1.2.0 software Remote Control



Κατόπιν σωστής παρατήρησης του SV1RK βελτιώθηκε το πρόγραμμα ως προς την λειτουργία Split και τοποθετήθηκε η συχνότητα με μορφή (7014.00) δηλαδή με δύο μηδενικά όταν η συχνότητα είναι ακέραιος αριθμός . Τώρα για να θέσουμε σε λειτουργία split τον πομποδέκτη μας πρέπει να κάνουμε κλικ στο κόκκινο κουμπί splitOFF εκεί που δείχνει το βέλος 1 με την ενέργεια αυτή ο πομποδέκτης θα κάνει εκπομπή από το VFO B κατόπιν θα ενεργοποιήσει το πλαίσιο συχνότητας του VFO B (θα έχει την εμφάνιση που δείχνει το βέλος 4) όπου ο χρήστης κάνει μέσα στο πλαίσιο αυτό ένα αριστερό κλικ και κατόπιν με την ρόδα του ποντικιού τοποθετεί την επιθυμητή συχνότητα εκπομπής αν αυτή είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη από την συχνότητα RX κατά ένα 1Khz τουλάχιστον τότε αναβοσβήνει ή ετικέτα που δείχνει το βέλος 5. Για να βγούμε από την λειτουργία του split κάνουμε κλικ στο πράσινο κουμπί split ON που εμφανίζεται όταν κάνουμε κλικ στο κουμπί splitOFF εκεί που δείχνει το βέλος 3 και η εκπομπή τώρα γίνεται από το VFO A και απενεργοποιείται το πλαίσιο συχνότητας του VFO B (και θα έχει την εμφάνιση που δείχνει το βέλος 2 . Προστέθηκε στην γραμμή μενού εκεί που δείχνει το βέλος 6 και ένα νέο παράθυρο Help (βοήθεια) όπου ο χρήστης διαβάζοντας την βοήθεια του προγράμματος θα μπορεί να βρει πως λειτουργεί το πρόγραμμα.
Επειδή είδα ότι υπήρχε ανταπόκριση για το πρόγραμμα Remote Control το download του προγράμματος τοποθετήθηκε στην προσωπική ιστοσελίδα μου www.sv1hag.co.nr και είναι το ling 44 του αριστερού πλαισίου της ιστοσελίδας ή κατευθείαν κάντε κλικ εδώ.
Ακολουθεί βίντεο παρουσίαση της νέας λειτουργίας split του προγράμματος .



73 de sv1hag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog αυτό είναι αυστηρά τεχνικό ραδιοερασιτεχνικό και είναι δεκτά μόνο σχόλια τεχνικής φύσεως των πειραμάτων ή των κατασκευών που αναρτώνται στο blog . Σχόλια άλλου τύπου διαγράφονται.