Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Κατασκευή L_Meter (Πηνιόμετρο) μεγάλης ακριβείας.

Το όργανο αυτό μετράει την αυτεπαγωγή του πηνίου, η αρχή λειτουργίας του στηρίζεται  σε ένα ταλαντωτή   LC (Πηνίο , πυκνωτής). Τις απαντήσεις  γιατί έχει μεγάλη ακρίβεια θα τις βρείτε στην θεωρία που είναι ενσωματωμένη μέσα στην εφαρμογή , επίσης μέσα στην εφαρμογή θα βρείτε πως λειτουργεί καθώς και τα αρχεία  PCB , HEX και τα υλικά για να  κατασκευάσετε το όργανο , με άλλα λόγια μέσα στην εφαρμογή έχουν ενσωματωθεί όλα όσα χρειάζονται για την κατασκευή καθώς  και οι απαντήσεις για τυχόν απορίες. Το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 12-15 € . Για την εμφάνιση των δεδομένων αντί για ξεχωριστή LCD οθόνη χρησιμοποιεί την επιφάνεια εργασίας  του υπολογιστή για να κατεβεί το κόστος , η σύνδεση της πλακέτας με τον υπολογιστή γίνεται μέσου RS232 ή USB με καλώδιο USB to RS232.
Τα πνευματικά δικαιώματα της κατασκευής και του σχεδιασμού   μου ανήκουν           Copyright © 2014 και δεν επιτρέπω την εμπορική διάθεση από τρίτους του μετρητή αυτεπαγωγής επιτρέπω μόνο την προσωπική κατασκευή και χρήση για πειραματισμούς.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ




73 de SV1HAG

5 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για το κόπο σου Γιάννο,το είδα και στο hlektronika.gr επίσης.Θα μαζἐψω τα υλικά και θα το φτιάξω όταν βρω χρόνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία Κώστα , ακολούθησε πιστά το σχέδιο και μην ξεχάσεις στην πλακέτα να τοποθετήσεις όπως το αναφέρω DB9 για πλακέτα θηλυκό και όχι αρσενικό , γιατί το αρσενικό έχει ανάποδα την καλωδίωση και δεν θα λειτουργήσει η συσκευή. Το καλώδιο από την μια πλευρά θα έχει αρσενικό DB9 καλωδίου και στην άλλη πλευρά θηλυκό DB9 καλωδίου.

      Διαγραφή
  2. Γιάννη εκτός το .exe αρχείο,σχηματικό που το έχεις;
    φιλικα Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα στο δεύτερο σχόλιο που σου σου γράφω ακολούθα πιστά στο σχέδιο εννοώ να δεις το αρχείο Components και σύμφωνα με αυτό να κολλήσεις τα υλικά πάνω στην πλακέτα.

      Διαγραφή

Το blog αυτό είναι αυστηρά τεχνικό ραδιοερασιτεχνικό και είναι δεκτά μόνο σχόλια τεχνικής φύσεως των πειραμάτων ή των κατασκευών που αναρτώνται στο blog . Σχόλια άλλου τύπου διαγράφονται.